Av. Pelin ŞENOL BARUH

pelin.baruh@baruhhukuk.com

1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesinden mezun olmuştur.

Işıklar Holding A.Ş.’de Avukat olarak  başladığı meslek hayatına Akmerkez  Yönetiminde devam etmiştir.

Akmerkez’in açılışından itibaren yönetim bünyesinde 11 sene kesintisiz Hukuk Müşaviri olarak sektörel bazda yaptığı uzun soluklu çalışmaları neticesinde; son yıllarda Ülke genelinde yaygınlaşan ve yepyeni bir sektör olarak karşımıza çıkan  AVM Sektörü ve bu sektör ile paralel bir gelişme gösteren AVM Yönetimi  ve  Perakende Danışmanlığı  alanında uzmanlaşmış ilk ve sayılı Avukatlardan birisidir.

Alışveriş Merkezi ve Perakende sektöründe hukuk danışmanlığı, mağaza, açık alan ve benzeri birimlerin pazarlanması, kiralanması, Kiracı-Kiraya Veren  ilişkileri, Kira Sözleşmeleri hazırlanması, kiralama esnasında ve sonrasında oluşabilecek  hukuki ihtilafların çözümü ile en geniş şekilde Sözleşmeler Hukuku, Kira Hukuku, AVM Kontrat Yönetimi, AVM İşletmeciliği ve Perakende Danışmanlığı  alanlarında sektörel bazda geniş network, deneyim, hukuki bilgi ve tecrübeye sahiptir. 

Ardından yine aynı sektörle bağlantılı çalışmaları devam etmiş olup; MARS Entertainment Group A.Ş. bünyesinde Hukuk Müşaviri olarak çalıştığı 7 sene boyunca da MARS Sinema ve MARS Sportif adına Türkiye genelinde hemen hemen tüm AVM’lerde   kiralama ve Sözleşme danışmanlığı  yapmıştır. Sinema, Eğlence, yeme-içme  ve Spor sektörlerinde de ciddi sektörel deneyim , hukuki bilgi ve tecrübeye sahiptir.

Uzmanlaştığı Sözleşmelere örnekler aşağıda belirtildiği gibidir :

Kira /Alt Kira , Franchise, Danışmanlık/Yönetim Sözleşmeleri, Barter /Reklam Sözleşmeleri, Sponsorluk Sözleşmeleri, Pazarlama Sözleşmeleri, Organizasyon Sözleşmeleri, Kampanya Sözleşmeleri, Film Alım/Dağıtım Sözleşmeleri,  Film Lisans Sözleşmeleri, Film ortaklık ve Film yapım Sözleşmeleri, Distribütörlük Sözleşmeleri, Hizmet Sözleşmeleri, Spor Kulubü Üyelik Sözleşmeleri, Bilgisayar Yazılım ve Donanım Sözleşmeleri, Dijital Pazarlama Sözleşmeleri, Bilişim Sözleşmeleri, Teknik Destek Sözleşmeleri, Alım/Satım Sözleşmeleri, İşletme Sözleşmeleri, Bayi Sözleşmeleri, Tedarik Sözleşmeleri, İmalat Sözleşmeleri, Gizlilik Sözleşmeleri, İşbirliği Sözleşmeleri, Bakım Sözleşmeleri, İnşaat, Peyzaj , İhale ,Nakliye Sözleşmeleri vb.

Av.Pelin ŞENOL BARUH, 2013 yılında serbest çalışma hayatına geçmiş olup, uzmanlaştığı dallarda Avukatlık ve Hukuki Danışmanlık Hizmetleri  vermeye ve kurumsal dergi ve yayınlarda makaleler yazmaya devam etmektedir.

Son yıllarda İş Hukuku alanına duyduğu özel ilgi ve bu alandaki hukuki çalışmaları neticesinde  uzmanlık alanlarına ek olarak ayrıca Şirketlere İş Hukuku ve iş davaları  alanında da danışmanlık ve Avukatlık hizmeti vermeye başlamıştır.